eenwupni

House Z-M / Dhoore Vanweert Architecten

first_imgPhotographs:  Tim Van de Velde Manufacturers Brands with products used in this architecture project Save this picture!© Tim Van de Velde+ 66 Share House Z-M / Dhoore Vanweert Architecten Projects Houses “COPY” 2013 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/868118/house-z-m-dhoore-vanweert-architecten Clipboard House Z-M / Dhoore Vanweert ArchitectenSave this projectSaveHouse Z-M / Dhoore Vanweert Architecten Belgium ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/868118/house-z-m-dhoore-vanweert-architecten Clipboardcenter_img Area:  410 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” Year:  ArchDaily Architects: Dhoore Vanweert Architecten Area Area of this architecture project Photographs CopyHouses•Heusden-Zolder, Belgium Manufacturers: Keller, Tribu, Vola, GBSSave this picture!© Tim Van de VeldeRecommended ProductsDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsLonghiDoor – HeadlineText description provided by the architects. The house is located in a residential park. One of the most important conditions was a maximum footprint of 250m2 to build in this wooded area. Since the client is a butterfly collector, the design of floor plan is based on the morphology of a butterfly. The body and the two wings are translated into a zone to cook and eat, a relaxing or living area and an office area on the ground level.  The facades that face the street are relatively closed in contrast to the facades that face the garden. These are completely open, glazed facades that embrace the garden.  Save this picture!© Tim Van de VeldeSave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Tim Van de VeldeThe first floor, which houses the sleeping areas, is wrapped in reflective glazing to mirror the trees and clouds.  This way, the house blends into its environment as much as possible. Behind the glass a dark red lacquer is used. It reveals itself depending on the position of the sun. This detail has a surprising and playful effect and is also a reference to the bark of the pine trees in the area. Save this picture!© Tim Van de VeldeThe project is completely based on a grid size of 1,2m. Every wall and floor tile in natural stone, as well as every seam of the exterior joinery, is aligned with the grid. Every height is 60cm and every width 120cm or a multiple thereof.Save this picture!© Tim Van de VeldeProject gallerySee allShow lessThe Singularity of the Skyscraper: Studies in Form and FaçadeArchitecture NewsGarden / Azovskiy&Pahomova architectsSelected Projects Share CopyAbout this officeDhoore Vanweert ArchitectenOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesHeusden-ZolderBelgiumPublished on April 11, 2017Cite: “House Z-M / Dhoore Vanweert Architecten” 11 Apr 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceCarpetsB&B ItaliaCarpet – TwistBeams / PillarsLunawoodThermowood Frames and BearersMembranesEffisusHow to use Fire Protection MembranesSoftware / CoursesSculptformSpecification Tool – Price and Spec AppFittingsHOPPEFloor Spring – AR2950DoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for False Ceilings and FlooringFiber Cements / CementsDuctal®Textured PanelAcousticConwedAcoustic Panels – Eurospan®More products »Save想阅读文章的中文版本吗?住宅 Z-M / Dhoore Vanweert 建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *