fsukgtgh

J4 Houses / Vertice Arquitectos

first_img Peru J4 Houses / Vertice Arquitectos Houses CopyAbout this officeVertice ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesLimaHousesPeruPublished on May 02, 2013Cite: “J4 Houses / Vertice Arquitectos” 02 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFiber Cements / CementsRieder GroupFacade Panel – Terrazzo BlackStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Basiq SeriesIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsWoodLunawoodInterior ThermowoodWindowsswissFineLineSliding Windows – EvenMineral / Organic PaintsKEIMBlack Concrete – Concretal®-BlackSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsDoorsECLISSESliding Door Opening System – ECLISSE Push&PullStonesMarini MarmiNatural Stone – Nuvolato di GréMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects J4 Houses / Vertice ArquitectosSave this projectSaveJ4 Houses / Vertice ArquitectosSave this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosHouses•Lima, Peru Architects: Vertice Arquitectos Area Area of this architecture project Photographs:  Courtesy of Vertice Arquitectos + 26 Share CopySave this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosRecommended ProductsWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsWoodStructureCraftEngineering – Architectural & FreeformWoodAccoyaAccoya® CanalsWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridText description provided by the architects. We were faced with a plot of land shaped as a quarter of a circumference that had a height difference of 5.50 meters on the curved side. This side has a privileged view of the sea. In addition, we were conditioned by the construction regulations which enabled us to build two terraced levels.center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/367210/casas-j4-vertice-arquitectos Clipboard “COPY” Save this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosThe project is based upon two containers, which have been cut, in order to adopt a “mineral” form. These different volumes have been designed to overhang in order to avoid the use of great contention walls and to create useful spaces beneath them. They also define the entrance to the house.Save this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosThe first volume, located at the highest point of the plot, hosts the main bedroom and has a one level. The second volume, located at the lowest height, has two floors, beneath of which the parking area situated.Save this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosAccess to the house is through a slopped garden that leads to the entrance hall, space which articulates both volumes. It takes us to the more intimate area of the entrance level and to the stairs. Through the stairs we reach, in first place, the main bedroom and then the social area of the house, located at the highest height level.Save this picture!Courtesy of Vertice ArquitectosDue to the existing coast regulations all exterior walls are painted white and contention walls are veneered with concrete tiles. Frameworks have been finished in a steel blue look.Save this picture!SectionProject gallerySee allShow less’The Great Sky’: Great Fen Visitor Center Competition Entry / Nicholas Hare ArchitectsUnbuilt ProjectMontfullà House / Hidalgo HartmannSelected Projects Share “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/367210/casas-j4-vertice-arquitectos Clipboard ArchDaily Area:  279 m² Area:  279 m² Photographslast_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *