hnaltcrj

Holiday Cottage / Tóth Project Architect Office

first_img Holiday Cottage / Tóth Project Architect Office Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/589290/holiday-cottage-toth-project-architect-office Clipboard “COPY” Save this picture!© Tamás Bujnovszky+ 19 Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/589290/holiday-cottage-toth-project-architect-office Clipboard Year:  CopyAbout this officeTóth Project Architect OfficeOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKapuvárHousesHungaryPublished on January 25, 2015Cite: “Holiday Cottage / Tóth Project Architect Office” 25 Jan 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogVentilated / Double Skin FacadeTechnowoodProfile Façade SystemGlassMitrexSolar PanelsMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic RoyalFiber Cements / CementsEQUITONEFiber Cement Facade Panel PicturaCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemConcreteKrytonSmart ConcreteSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Stainless Steel FinishesWoodStructureCraftEngineering – Mass TimberWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityChairsSellexChair – IrinaBathroom FurnitureKaleBathroom Cabinets – ZeroMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses•Kapuvár, Hungary 2013 Houses Year:  2013 Architects: Tóth Project Architect Office Area Area of this architecture project Hungary ArchDaily Holiday Cottage / Tóth Project Architect OfficeSave this projectSaveHoliday Cottage / Tóth Project Architect Office photographs:  Tamás BujnovszkyPhotographs:  Tamás BujnovszkyInterior Design:István BényeiCollaborators:György Kiss, Péter SchmidtArchitect In Charge:László Tóth, László Papp, Frigyes SchallingCity:KapuvárCountry:HungaryMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tamás BujnovszkyRecommended ProductsWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWindowsJansenWindows – Janisol PrimoEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsText description provided by the architects. It is always a big challenge to design a house of the lake-shore. We wanted to create something special, something unique. The location itself is idyllic, when we are there, we feel a special atmosphere. Being closed from the noise of the city, closed from the external world it is the island of quiet.Save this picture!© Tamás BujnovszkyWe imagined a house which is an organic part of its environment, soundly communicating with it. It has a simple form, ground-plan, materials. Indeed, the building is a matchbox standing on one side of it which is pierced through in the middle. Simpleness appears not only in the form of the building but also in the moderate application of the                 restricted assortment of the natural and artificial materials. The whole building is made of larch, free from any useless decoration. In addition to the metal sheet roofing and the large glass surface only a horizontal, gradually fuming plank covering, as well as at the storage part a split stack of wood of small texture can be seen. Because of lifting out from the surrounding gravel layer it produces a floating effect.Save this picture!© Tamás BujnovszkySave this picture!Ground Floor PlanThe ground-plan layout is characterized by transparency and fineness. It consists of two main units: one of them is a central room for living and dining functions together with a shower-toilet unit. The other one is the terrace open in two directions but roofed, together with a storage room beside. The central space has a full glass surface in the direction of the lake; the other internal surfaces are covered with panelled wood covering which hides the storages and the kitchen as well. The building is protected from warming up by means of outer fabric roller-blinds, when they are rolled down the building has another life in operation and in its appearance as well: in such cases the terrace is totally protected so it is an individual outdoor living-room.Save this picture!© Tamás BujnovszkySave this picture!© Tamás BujnovszkyThe sitting-meditating place beside the fireplace serves also as a wind-protecting wall. The large landing stage, appearing in almost a steel grey colour, together with the rusty plate buttress behind radiates a special calmness.Save this picture!© Tamás BujnovszkyProject gallerySee allShow lessRiviera Bar / Studio MK27 – Marcio Kogan + Beatriz Meyer + Eduardo Chalabi + Diana R…Selected ProjectsTiny-House Villages: Safe Havens for the HomelessMisc Share “COPY” Area:  50 m² Area:  50 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more