fqmsnluk

Summer House / Tamas Bulcsu + Eva Fortvingler

first_imgCopyHouses•Balatonkenese, Hungary 2010 “COPY” Summer House / Tamas Bulcsu + Eva FortvinglerSave this projectSaveSummer House / Tamas Bulcsu + Eva Fortvingler Projects Year:  Text description provided by the architects. Creating a calm inner world, the summer house with its semi atrium system turns inside to the backyard garden and shows its back to the immediate surrounding. With the material choices it reflects to the architecture of the area, but with its form the house represents how the architects – Tamas Bulcsu and Eva Fortvingler – think about architectural design. Save this picture!Recommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEA© Tamas Bujnovszky The designers of the munkacsoport.net experimented with several forms until they finally ended up with the horseshoe ground plan. The volume of the building was determined by the demand of the seclusion and by the Building Regulations of the area. Located on the edge of the town, the plot is quite far from the lake’s coastline and therefore it can not keep direct visual connection with the Balaton. That is why the relaxing atmosphere was created by turning inwardly to the backyard’s green area. The shape of the roof’s volume has been influenced essentially by the regulations: the roof’s angle must be between 37 and 45 degree in most cases in this region, thus creating a pitched roof was required. Save this picture!© Tamas Bujnovszky The final result is a horseshoe shaped house bent in different angels adjusting its height on both ends to the levels of the neighbouring houses: it is higher on one side meanwhile it is getting lower on the other side. To create a homogenous effect and to emphasize the form itself the building got white covering: there is white plaster on its walls and light metal sheets on the roof. Save this picture!© Tamas Bujnovszky As the architects says: “Our desire was to create a crescent-like house, a bent house where the walls’ and the roof’s surfaces become one homogenous composition. And because of the building is quite strongly shaped, in order to have a uniform appearance, we decided upon using the colour white, namely the white plastered walls and the white metal sheets.” Save this picture!plan01Project gallerySee allShow lessImagination wins the Troldtekt Award 2012ArticlesHouses + Origins / David Stark WilsonArticles Share Summer House / Tamas Bulcsu + Eva Fortvingler ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/250268/summer-house-tamas-bulcsu-eva-fortvingler Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/250268/summer-house-tamas-bulcsu-eva-fortvingler Clipboard Hungary Architects: Tamas Bulcsu + Eva Fortvingler Year Completion year of this architecture project Houses ArchDaily Save this picture!+ 19 Share CopyAbout this officeTamas Bulcsu + Eva FortvinglerOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBalatonkeneseHousesHungaryPublished on July 04, 2012Cite: “Summer House / Tamas Bulcsu + Eva Fortvingler” 04 Jul 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

wwbilozv

Band House / Cynthia Seinfield

first_img “COPY” 2012 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781548/band-house-cynthia-seinfield Clipboard Year:  Photographs Band House / Cynthia SeinfieldSave this projectSaveBand House / Cynthia Seinfield Architects: Cynthia Seinfield Area Area of this architecture project Photographs:  Jannet Arevalo Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/781548/band-house-cynthia-seinfield Clipboard Houses Save this picture!© Jannet Arevalo+ 21 Sharecenter_img Area:  850 m² Year Completion year of this architecture project ArchDaily Band House / Cynthia Seinfield CopyHouses•San Isidro, Peru Peru Manufacturers: Casa RossellóSave this picture!© Jannet ArevaloRecommended ProductsDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame ArcWoodTechnowoodPergola SystemsWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorText description provided by the architects. Our projects attempt to create diverse ways of inhabitability, not only as a social manager, but also as a enabler of human connections and unexpected relationships beyond immediately utility.Save this picture!AxonometricWe seek to extend the physical boundaries through the relationships between private and public.. This project consolidates the spatial void as a mechanism that encourage experiences through a spatial sequence in form of adjacent patios in different levels. The looseness of boundaries generates new bonding and spatial relationships.Save this picture!© Jannet ArevaloThe house comes from generating a central open space, an entry courtyard, which gives rise to a spatial sequence in three levels. Having the vertical circulation as a part of the sequence, the project strengthen the possibility of interconnected collective activity. This spiral open space is generated by a rhythmic modular band in order to provoke the relationship outside – inside. The patios are the essential part of the house as the traditional housing typoligy in Lima.Save this picture!© Jannet ArevaloProject gallerySee allShow lessCall for Entries: 2016 Brick in Architecture AwardsBuilt Projects & MasterplansOpen Call: Santa Monica LAGI 2016: Powering Places in Southern CaliforniaIdeas Share “COPY” Projects CopyAbout this officeCynthia SeinfieldOfficeFollowProductsConcreteBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesSan IsidroPeruPublished on March 04, 2016Cite: “Band House / Cynthia Seinfield” 04 Mar 2016. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassGlassMitrexSolar GreenhouseLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsFaucetsDornbrachtKitchen Fittings – EnoWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingMembranesEffisusFaçade Fire Weatherproofing Solutions in Design District Project LondonHanging LampsLouis PoulsenPendant Lights – KeglenBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXPleated ShadesEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAWoodBlumer LehmannCNC Production for Wood ProjectsMaterials / Construction SystemsCaneplex DesignPoles – Tonkin BambooFibre Cement / ConcreteTegralFibre Cement Slate Roofing – Thrutone Endurance SmoothMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more